Wie zijn wij

We vroegen het onlangs aan onze eigen ingenieurs en kregen gevarieerde antwoorden…

 

“Ingenieurs met de voeten op de grond en de handen in de olie”

“Installateurs met een ingenieursbrein”

“Ingenieurs met een paar plussen”

“Geen doorsnee studiebureau maar een bureau vol ervaren ingenieurs”

“Kenniscentrum in Energie & Elektriciteit”

 

… kort samengevat een solide team met een brede basis en een diepe specialisatie

 

Vanparijs Engineers heeft de juiste mensen in huis om topkwaliteit en de nodige zorgbreedte te garanderen, op alle vlakken. Het team van Vanparijs Engineers bestaat uit een dertigtal gemotiveerde en ervaren medewerkers, waarvan het merendeel ingenieurs, die thuis zijn in verschillende disciplines om uw project van A tot Z tot een goed einde te brengen en uw installatie in optimale conditie te houden.

 

 

 

Onze missie, visie & waarden

Onze wereld draait op energie. Zonder energie staat alles stil: onze economie, onze maatschappij, kortom ons dagelijks leven staat of valt met een constante, ononderbroken, economisch en ecologisch verantwoorde aanvoer van energie, of u die nu zelf produceert of niet. Het verzekeren van kwalitatieve, betrouwbare, duurzame en toegankelijke energieoplossingen, dat is onze missie.

Al meer dan 20 jaar kunnen bedrijven bij ons terecht voor gespecialiseerd advies en professionele oplossingen op maat in het domein van ononderbroken stroomvoorziening en decentrale energieproductie. Wij ontwerpen, bouwen, onderhouden en investeren in dynamische UPS systemen en installaties voor warmtekrachtkoppeling (WKK), volledig op uw maat en volgens uw behoeften, en staan garant voor de goede werking en performantie van uw installatie.

 

Onze visie en aanpak zijn uniek op de markt: state-of-the-art oplossingen, ontwikkeld met een passie voor power en energie en gerealiseerd met een rationele no-nonsense aanpak in een duurzame relatie met onze klanten.

Wij kunnen dit waarmaken dankzij meer dan 20 jaar ervaring in ons vakgebied, betrouwbare business partners en een sterk en dynamisch team van ingenieurs die graag hun ‘grijze massa’ aan het werk zetten voor een stabiele partnership met onze klanten.

Ons motto: wij zetten technisch complexe projecten om in een uniek maatwerk voor onze klanten… THE ART OF POWER!

 

 

Onze kracht

Onze sterkte is niet alleen WAT we doen, maar vooral HOE we dit doen.

Wij maken het verschil door een unieke combinatie van diepgaande technische kennis in het domein van elektriciteit, elektromechanica en energie aan de ene kant, en onze expertise op verschillende niveaus die complementair zijn aan elkaar:

 • De academische kennis van onze ingenieurs
 • De pragmatische aanpak die nodig is bij de bouw van installaties
 • De hands-on expertise door 20 jaar onderhoud aan UPS en WKK
 • De economisch/financiële onderbouw van het investeren in deze installaties

Bij ons vindt u al deze kennis en diensten onder één dak, binnen één team. Wij noemen het graag onze 5-sterren dienstverlening (zie ook onze Diensten):

 

Pre-engineering

Engineering

Turnkey contracting

Service Level Agreements

Energy as a Service

 

 

Partnerships

Sinds juni 2016 maakt Vanparijs Engineers deel uit van de Groep EDF Luminus. Dit partnership biedt ons de kans samen te werken met een sterke groep met een uitgesproken ambitie die dezelfde visie deelt en die eveneens hoge eisen stelt op het vlak van energieoplossingen en kwaliteit van de dienstverlening.

Samen met haar dochterondernemingen wil de Groep EDF Luminus de eerste energiepartner zijn, door vooruitgang en comfort te bieden aan al haar klanten, dankzij haar 5-sterrenservice, haar innoverende en duurzame oplossingen, de wereldwijde expertise van EDF en haar sterke lokale verankering. 

Om bij te dragen aan de strijd tegen de klimaatverandering, helpen we vandaag onze klanten (particulieren, bedrijven en overheden) om hun CO2-voetafdruk te verkleinen en hun energieverbruik te verminderen. Daartoe ontwikkelen we innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie.

EDF Luminus, eerste challenger op de Belgische energiemarkt, is eveneens een belangrijke producent van hernieuwbare elektriciteit. De Groep is nummer 1 op het vlak van waterkracht en onshore windenergie, en speelt een belangrijke rol in de bevoorradingszekerheid van het land door de exploitatie van een breed gamma van elektriciteitscentrales op gas. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.008 MW eind 2016 vertegenwoordigt de Groep EDF Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. Onder het merk Luminus verkoopt het bedrijf elektriciteit, gas en energiediensten van de hoogste kwaliteit aan 2 miljoen residentiële en professionele klanten, hetgeen overeenstemt met een marktaandeel van ongeveer 20%.

#samenmakenwehetverschil

Meer informatie is beschikbaar op www.edfluminus.be.

 

 

Internationaal

Vanparijs Engineers is een Vlaamse KMO met internationale slagkracht:

 • Actief in België en buurlanden vanuit hoofdkantoor
 • Verkoopskantoor in Neuchâtel, Zwitserland
 • Mobiele UPS systemen beschikbaar voor huur in heel Europa
 • Internationale onderhoudsorganisatie
 • Samenwerking met lokale partners

 

 

Erkenningen

 • Lid van Agoria,
 • Lid van Cogen Vlaanderen,
 • Lid van Beltug,
 • Lid van Leuven MindGate
 • Endorser Code of Conduct on Datacenter Energy Efficiency,
 • Energiedeskundige voor AMURE
 • Energiedeskundige voor VEA
 • Erkend aannemer categorie P1 – P2 – D17, klasse 5